first_imgPhotographs:  Germán Cabo Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs House XI / Nacho Carbó arquitectoSave this projectSaveHouse XI / Nacho Carbó arquitecto CopyHouses, Houses Interiors•Burjasot, Spain House XI / Nacho Carbó arquitecto ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/926590/house-xi-nacho-carbo-arquitecto Clipboard Houses Spain “COPY” Projects Architects: Nacho Carbó arquitecto Area Area of this architecture projectcenter_img CopyAbout this officeNacho Carbó arquitectoOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsSpainPublished on October 17, 2019Cite: “House XI / Nacho Carbó arquitecto” [Casa XI / Nacho Carbó arquitecto] 17 Oct 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  2017 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/926590/house-xi-nacho-carbo-arquitecto Clipboard Manufacturers: Panel Omega ZetaSave this picture!© Germán CaboRecommended ProductsDoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsAir-LuxPivoting DoorWoodTechnowoodPergola SystemsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesText description provided by the architects. XI House is a project for a couple of young professionals built up from the cross-section and the concept of promenade architectural.Save this picture!© Germán CaboThe house is entirely organised around a central ascendant/descendant axis where the staircase is placed. This, which is, therefore a main element of the project, is wrapped in iroko wood strips that emphasize the verticality and blend with the abundant natural light.Save this picture!© Germán CaboThis architectural element articulates the different floors of the house. These “semi-floors”- that take up approximately half the dimension of the plot- organise the needs according to the function, privacy, light, space requirements….Save this picture!© Germán CaboOn the Ground floor we find the entrance, the parking, some utility rooms and a patio in the back.Save this picture!Attic planSave this picture!Section 03From the hall of the house we can decide whether to go down to the basement or to go up to the domestic spaces of the project, which are placed on the upper floors. In the basement we have a workshop that receives the light both from the street and from a patio in the back.Save this picture!© Germán CaboIn the First floor there is a double bedroom, a bathroom and a dressing room, which is intended to be used by the guests of the family.Save this picture!Section 01In the Second floor, we find the master bedroom also with a dressing room, a bathroom and a studio.Save this picture!© Germán CaboFinally, in the top floor we find the main spaces of the house that benefit from light, air and distance from the neighbours: the living, the dining, the kitchen, a terrace and the swimming pool.Save this picture!© Germán CaboHere, we can enjoy a rooftop view of Burjassot, enjoy the passing of time and feel the changes in the lighting and the atmosphere, and enjoy the urban landscape in which the house is placed.Save this picture!© Germán CaboThe facade consists of a white perforated concrete screen that acknowledges the Mediterranean character of the city and creates a subtle play of lights and shadows in the interior that continues throughout the house. The routes, the light, the half-light, the look, a rich and complex spatial relationship between the different spaces of the house are as much part of the project as the relationship interior/exterior are the main elements of the project.Save this picture!© Germán CaboProject gallerySee allShow lessBalcony House / LSD ArchitectsSelected ProjectsZhongguancun IC Design Park / MoChen Architects & EngineersSelected Projects Share ArchDaily Save this picture!© Germán Cabo+ 27Curated by Clara Ott Share “COPY” Area:  282 m² Year Completion year of this architecture project last_img read more

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/942539/town-house-renovation-in-hanoi-ihouse-architecture-and-construction Clipboard “COPY” Manufacturers: AkzoNobel, Hafele, Saint-Gobain, Schneider Electric, Bosch, Croled, Daikin Vietnam, VietceramicsDesign Team:Dang Huy Cuong, Hoang Anh Tuan, Pham Thanh Tung, Nguyen T. ThaiConstruction:Centicons jsc., Nguyen Dinh Tiep, Nguyen Van HoiOther Subcons:Nguyen Thanh Hai, Nguyen Sy Chat, Le Van Thuong, Tran Quang Manh, Tong Van Trieu, Nguyen Tien Huy, Khanh Phong companyCity:HanoiCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Hoang LeRecommended ProductsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusText description provided by the architects. The townhouse is a very special and popular type of house in Vietnam. This type of house is mostly rectangular in shape, with a much smaller width than the length. The townhouse has only one facade, the remaining three sides are adjacent to neighbors and often used as a business or a combination of business and accommodation. Our project is also such a townhouse. Save this picture!© Hoang LeThe old 4-storey house on the area of 49m2, the 4.7m wide facade along a big street, adjacent to a riverbank and straight west – southwest that receives a huge amount of heat from noon to late afternoon. In addition, the old house has been renovated several times and is home to 4 households (10 members in a family of 3 generations) so each floor of the house is divided into small spaces, very cramped and dark.  Save this picture!© Hoang LeSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Hoang LeWith the desire to renovate the whole space inside and outside the house so that it is airy and cool in the summer, warm in the winter, on the old girder frame system and of course must meet the wishes of the homeowners with two small children, and simultaneously must have space for the family business on the 1st and 2nd floor.Save this picture!© Hoang LeTo solve this problem, we divide the functions vertically along with the height of the house, build another 1.5 floors so that the living space will be from the 3rd to 5th floor (a living room, a kitchen on the 3rd floor, bedrooms on 4th and 5th floors). The dividing walls were torn down, the space for air and light at the end of the house was thoroughly utilized to create convection airflow from front to back, from bottom to top. The back of the house has well-brought light, natural ventilation for the back, auxiliary rooms.Save this picture!© Hoang LeNature piles into the house entwines with the backspace when the concrete tank solution was chosen, the tank was “beveled up and down – blocks protruding and indenting” and covered by green trees that creates hanging gardens which act as an insulation layer, preventing the coming-in of dust and smoke to make the inner living space cooler and fresher. The glass doors near high-ceiling are used to create high visibility, add space, and simultaneously control the temperature in summer or winter, and most importantly, bring profuse natural light into the living space.Save this picture!© Hoang LeNow, this townhouse has harmonized with nature by our spatial-choice solution, in order to bring the homeowners a gentle, friendly, and more environment-friendly living space.Save this picture!© Hoang LeProject gallerySee allShow lessXige Estate / Udopartners + Saussure ArchitectsSelected ProjectsAlley in the House / FHHH FRIENDSSelected ProjectsProject locationAddress:Hanoi, Hoan Kiem, Hanoi, VietnamLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Vietnam Year:  Photographs Apartments ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/942539/town-house-renovation-in-hanoi-ihouse-architecture-and-construction Clipboard Photographs:  Hoang Le Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyApartments•Hanoi, Vietnam 2019center_img Projects Town House Renovation in Hanoi / i.House Architecture and Construction Save this picture!© Hoang Le+ 32Curated by María Francisca González Share Architects: i.House Architecture and Construction Area Area of this architecture project Town House Renovation in Hanoi / i.House Architecture and ConstructionSave this projectSaveTown House Renovation in Hanoi / i.House Architecture and Construction “COPY” ArchDaily Area:  279 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officei.House Architecture and ConstructionOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsHanoiOn FacebookVietnamPublished on June 29, 2020Cite: “Town House Renovation in Hanoi / i.House Architecture and Construction” 29 Jun 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?河内联排房屋改造,混凝土凹槽阳台 / i.House Architecture and Construction是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more