Moonhori Residence / a round architects

first_imgCopy•Yangpyeong, South Korea South Korea Houses Year:  Moonhori Residence / a round architects Moonhori Residence / a round architectsSave this projectSaveMoonhori Residence / a round architects ArchDaily “COPY” Save this picture!© Jin Hyosook+ 41Curated by Fernanda Castro Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/900349/moonhori-residence-a-round-architects Clipboard Photographscenter_img “COPY” Projects 2016 CopyAbout this officea round architectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsYangpyeongSouth KoreaPublished on August 22, 2018Cite: “Moonhori Residence / a round architects” 21 Aug 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalSinkshansgroheBasin FaucetsPaintSTAC BONDComposite Panel Finishes – MetallicsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 70 ADUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Hinged Door | AlbaWoodHESS TIMBERTimber – GLT BlockGreen FacadesSempergreenLiving Wall – SemperGreenwallMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Manufacturers: American Standard, Berker, Sto, FILOBE, SalamanderSave this picture!© Jin HyosookRecommended ProductsDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceFiber Cements / CementsDuctal®Ductal® Cladding Panels (EU)DoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82Text description provided by the architects. The site is located on Yangpyeong North Han riverside and is seated on the field with low mountains in the back. The mountains bring about horizontality of the landscape, thus the building is designed in horizontal and straight form to emphasize the shape of mountains.Save this picture!© Jin HyosookThe studio is composed of 2 floors and sits toward the sloping road which the height difference with site is about 3m. This resolved an issue of noise from the road and privacy. Parking lot and gate are arranged in parallel alongside the road forming a relationship with the street.Save this picture!© Jin HyosookSave this picture!First floor planSave this picture!© Jin HyosookMoonhori residence, which is about 130㎡, is for the couple and their young daughter. The key issue of the house was to maintain strong familyship. Therefore we proposed a space which can be divided according to the functional requirement or also can be connected in one large space considering diverse activities for the family.Save this picture!© Jin HyosookYou will encounter a bright external plantings as you enter the dark northern entrance. 2.8m deep canopy adjust the size of spatial volume by extending the western view and blocks the strong daylight. A single solid wood panel act as a column when the doors are opened, and as a wall when closed.Save this picture!© Jin HyosookSave this picture!Section 01Save this picture!© Jin HyosookThe building is opened towards western view, as there are no surrounding buildings yet, and the southern elevation is designed to fit the function and proportion. Considering the low winter temperature due to its location in suburb of Yangpyeong, it is planned in semi-passive house. Air conditioning and heating cost is minimized due to the heat absorption through outside insulation and soil depth of upper landscape.The house is considerate to the family who moved from city to suburbs and contains strong architecture suggestions.Save this picture!© Jin HyosookProject gallerySee allShow less43 Factory Coffee Roaster / 85 DesignSelected ProjectsUnder Armour Connected Fitness / Bohlin Cywinski JacksonSelected Projects Share Area:  277 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/900349/moonhori-residence-a-round-architects Clipboard Photographs:  Jin Hyosook Manufacturers Brands with products used in this architecture project Architects: a round architects Area Area of this architecture projectlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *