Sister’s House / Balthazar Aroso Arquitectos

first_img Sister’s House / Balthazar Aroso Arquitectos CopyHouses•Penafiel, Portugal Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/908340/sisters-house-balthazar-aroso-arquitectos Clipboard 2018 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/908340/sisters-house-balthazar-aroso-arquitectos Clipboard “COPY” Save this picture!© Tiago Casanova+ 29Curated by Martita Vial Share “COPY” Sister’s House / Balthazar Aroso ArquitectosSave this projectSaveSister’s House / Balthazar Aroso Arquitectos Area:  264 m² Year Completion year of this architecture project Projects Architects: Balthazar Aroso Arquitectos Area Area of this architecture project Products used in this ProjectWindowsAccoyaAccoya® Windows and DoorsLouvers / ShuttersLunawoodThermowood BattensEngineering:ADF – Engenheiros Consultores, Imagemfiel – Arquitectura e EngenhariaContractor:Joaquim Fernandes de CamposWood Consultant:BanemaArchitects In Charge:Baltazar Aroso, Andreia CamposCity:PenafielCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tiago CasanovaText description provided by the architects. The building is located in rural land which has been used for agricultural purposes since ever. Considering the use and place where it’s located, the intention was to create an environment that integrated the human action and the relation with nature, taking advantage not only of the landscape resources as the sun exposure that, when combined, make the place so privileged.Save this picture!© Tiago CasanovaThus, in full respect for the place, local materials were used on the building coating, such as granite stone, wood and roof tiles, in the image of existing agricultural constructions, while attempting to reinterpret traditional techniques and customs as well as certain spaces and objects, adapting them to the current daily life and new experiences.Save this picture!© Tiago CasanovaIn terms of programmatic and functional distribution, there were three guide lines for the proposal. The first was the solar orientation, which conditioned the location of service areas on north to allow a better exposure of the habitable rooms by turning them to south. On south is also located the visual landscape that was intended to privilege, being this the second condition guiding the organization of the spaces and the location of the openings. The third organizing principle was the separation of intimate areas from social area.Save this picture!© Tiago CasanovaThe building is then divided into two volumes which are distinguished by the altimetry and roofs pitch, and also shelter different functions. The entrance, marked by the garden, is located in the middle of the main volume allowing, in a simple way, to distinguish and separate the intimate area from social area.This separation is emphasized by the creation of an exterior covered patio on south that allows to illuminate the atrium. The use of ceilings at various heights can also create compression/decompression sensations and hierarchize spaces, avoiding the creation of physical barriers and improving the articulation between functions, also promoting family life.Save this picture!PlanSave this picture!Transversal SectionAspects such as ecology, climate and sustainability were also significant in the building conception, both in the design of the spaces and openings as in the choice of the building system and materials. The result is a simple, comfortable and eco-friendly house where the family enjoys to live.Save this picture!© Tiago CasanovaProject gallerySee allShow lessLorena Offices / aflalo/gasperini arquitetosSelected ProjectsWorld’s Largest Artifact to be Housed in New Norwegian MuseumArchitecture News Share CopyAbout this officeBalthazar Aroso ArquitectosOfficeFollowProductsWoodGlass#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPenafielPortugalPublished on December 27, 2018Cite: “Sister’s House / Balthazar Aroso Arquitectos” 27 Dec 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?“姊妹”屋 / Balthazar Aroso Arquitectos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Tiago Casanova Manufacturers Brands with products used in this architecture project Manufacturers: Accoya, Lunawood, Sika, BMI Cobert, CIN, Dörken, Saint-Gobain, TERMOLAN, URBIMAGEM Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Photographs ArchDaily Portugal Year: last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *