Granholmen Summer Cottage / Bornstein Lyckefors + Josefine Wik…

first_imgCopyHouses•Luleå Ö, Sweden Save this picture!© Carl Axel Bejre+ 20Curated by Paula Pintos Share Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/923082/granholmen-summer-cottage-bornstein-lyckefors-plus-josefine-wikholm Clipboard Architects: Bornstein Lyckefors, Josefine Wikholm Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/923082/granholmen-summer-cottage-bornstein-lyckefors-plus-josefine-wikholm Clipboard Granholmen Summer Cottage / Bornstein Lyckefors + Josefine Wikholm Photographs:  Carl Axel Bejre Sweden Projects Save this picture!© Carl Axel BejreRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesText description provided by the architects. On Kallaxön in the very north of Sweden outside Luleå lies house Granholmen a small light green wooden summer cottage. The area surrounding the house is characterized by intense greenery with conifers covering the island’s inner parts and deciduous trees at the water’s edge. There is no distinctive tradition of the classic Swedish red houses in this part of the archipelago.Save this picture!© Carl Axel BejreInstead, the building, which is located just by the water, is painted with green calcimine to tie it to the immediate surroundings. It is a pale light green tone that is chosen to shine with the erected copper-green ceiling. Together they form a solid whole that becomes one with all the green shades on the tree-covered headland.Save this picture!Ground floor planThe house is built for a family who lives there in the summer, as much inside as on the outside during the long days of the Swedish summer. The construction is made of wood with a simple open plan solution. A series of glass doors border the long side to the west and a large floor-high window partition to the mainland in the north. Kitchen, living room, dining area, and place-built furniture coexist in the main space of the house. A toilet and shower can be accessed from the outside. A loft ladder leads to the attic with an open loft and a more closed bedroom. The entire interior is dressed with massive untreated pine.Save this picture!© Carl Axel BejreThe choice of calcimine was a conscious choice. The family wanted a color that could easily be improved without major preliminary work. In the north of Sweden inner archipelago, there is a climate that goes hard with all sorts of facades and summer is often spent on scraper work. The sludge turns out to be excellent in such an environment as the facade is allowed to breathe and live with the climate.  The big challenge of finding the right color was instead of getting the right shade of green that could match ceiling, details and the island’s greenery.Save this picture!© Carl Axel BejreProject gallerySee allShow lessDay-VII Architecture: How the Architecture of Polish Churches Developed in a Secular…ArticlesOld Doors and Insulation Foil: 5 Projects that Derive from Russian CultureArticles Share Photographscenter_img 2017 “COPY” Year:  ArchDaily “COPY” Josefine Wikholm, Andreas Lyckefors Area:  40 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeBornstein LyckeforsOfficeFollowJosefine WikholmOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLuleå ÖSwedenPublished on August 17, 2019Cite: “Granholmen Summer Cottage / Bornstein Lyckefors + Josefine Wikholm” 17 Aug 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Lead Architects: Granholmen Summer Cottage / Bornstein Lyckefors + Josefine WikholmSave this projectSaveGranholmen Summer Cottage / Bornstein Lyckefors + Josefine Wikholmlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *