Town House Renovation in Hanoi / i.House Architecture and Cons…

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/942539/town-house-renovation-in-hanoi-ihouse-architecture-and-construction Clipboard “COPY” Manufacturers: AkzoNobel, Hafele, Saint-Gobain, Schneider Electric, Bosch, Croled, Daikin Vietnam, VietceramicsDesign Team:Dang Huy Cuong, Hoang Anh Tuan, Pham Thanh Tung, Nguyen T. ThaiConstruction:Centicons jsc., Nguyen Dinh Tiep, Nguyen Van HoiOther Subcons:Nguyen Thanh Hai, Nguyen Sy Chat, Le Van Thuong, Tran Quang Manh, Tong Van Trieu, Nguyen Tien Huy, Khanh Phong companyCity:HanoiCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Hoang LeRecommended ProductsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusText description provided by the architects. The townhouse is a very special and popular type of house in Vietnam. This type of house is mostly rectangular in shape, with a much smaller width than the length. The townhouse has only one facade, the remaining three sides are adjacent to neighbors and often used as a business or a combination of business and accommodation. Our project is also such a townhouse. Save this picture!© Hoang LeThe old 4-storey house on the area of 49m2, the 4.7m wide facade along a big street, adjacent to a riverbank and straight west – southwest that receives a huge amount of heat from noon to late afternoon. In addition, the old house has been renovated several times and is home to 4 households (10 members in a family of 3 generations) so each floor of the house is divided into small spaces, very cramped and dark.  Save this picture!© Hoang LeSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Hoang LeWith the desire to renovate the whole space inside and outside the house so that it is airy and cool in the summer, warm in the winter, on the old girder frame system and of course must meet the wishes of the homeowners with two small children, and simultaneously must have space for the family business on the 1st and 2nd floor.Save this picture!© Hoang LeTo solve this problem, we divide the functions vertically along with the height of the house, build another 1.5 floors so that the living space will be from the 3rd to 5th floor (a living room, a kitchen on the 3rd floor, bedrooms on 4th and 5th floors). The dividing walls were torn down, the space for air and light at the end of the house was thoroughly utilized to create convection airflow from front to back, from bottom to top. The back of the house has well-brought light, natural ventilation for the back, auxiliary rooms.Save this picture!© Hoang LeNature piles into the house entwines with the backspace when the concrete tank solution was chosen, the tank was “beveled up and down – blocks protruding and indenting” and covered by green trees that creates hanging gardens which act as an insulation layer, preventing the coming-in of dust and smoke to make the inner living space cooler and fresher. The glass doors near high-ceiling are used to create high visibility, add space, and simultaneously control the temperature in summer or winter, and most importantly, bring profuse natural light into the living space.Save this picture!© Hoang LeNow, this townhouse has harmonized with nature by our spatial-choice solution, in order to bring the homeowners a gentle, friendly, and more environment-friendly living space.Save this picture!© Hoang LeProject gallerySee allShow lessXige Estate / Udopartners + Saussure ArchitectsSelected ProjectsAlley in the House / FHHH FRIENDSSelected ProjectsProject locationAddress:Hanoi, Hoan Kiem, Hanoi, VietnamLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Vietnam Year:  Photographs Apartments ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/942539/town-house-renovation-in-hanoi-ihouse-architecture-and-construction Clipboard Photographs:  Hoang Le Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyApartments•Hanoi, Vietnam 2019center_img Projects Town House Renovation in Hanoi / i.House Architecture and Construction Save this picture!© Hoang Le+ 32Curated by María Francisca González Share Architects: i.House Architecture and Construction Area Area of this architecture project Town House Renovation in Hanoi / i.House Architecture and ConstructionSave this projectSaveTown House Renovation in Hanoi / i.House Architecture and Construction “COPY” ArchDaily Area:  279 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officei.House Architecture and ConstructionOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsHanoiOn FacebookVietnamPublished on June 29, 2020Cite: “Town House Renovation in Hanoi / i.House Architecture and Construction” 29 Jun 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?河内联排房屋改造,混凝土凹槽阳台 / i.House Architecture and Construction是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *